La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat participa a la campanya de les UPCCAs de la Comunitat Valenciana sobre consum d’alcohol al Nadal

Les Unitats de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives de la Comunitat Valenciana, entre les quals es troba la UPCCA de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, llancen una campanya conjunta per a conscienciar a la població sobre els riscs del consum d’alcohol en Nadal.

campanya alcohol nadal 2020 mancomunitat alcoià comtat upcca

Les festes de Nadal són habitualment el període de l’any en què més alcohol es consumeix, ja que les celebracions s’associen al consum d’aquesta substància. Enguany, especialment, serà un moment crític per la pandèmia i el risc afegit de contagi, així que és un moment en què cal recordar que el consum d’alcohol pot reduir la percepció del risc i, per tant, augmentar les situacions perilloses. 

campanya alcohol nadal 2020 mancomunitat alcoià comtat upcca

La campanya, que es difondrà a través de les xarxes socials amb el hashtag #NadaliSalut, compta amb la col·laboració de l’humorista alcoià Xavi Castillo, qui ha participat amb un esquetx, i consta de quatre cartells que tenen l’objectiu de conscienciar sobre els perills del consum d’alcohol en clau d’humor. 

campanya alcohol nadal 2020 mancomunitat alcoià comtat upcca

La normalització social del consum d’alcohol durant les festes és un problema en diferents aspectes. A més d’augmentar el risc de contagi per la possible relaxació de les mesures de prevenció, és un moment crític per a les persones que estan tractant de deixar la beguda i pot transmetre un missatge inadequat a menors d’edat, perpetuant la idea que per a celebrar cal consumir alcohol. 

campanya alcohol nadal 2020 mancomunitat alcoià comtat upcca

Per tant, especialment enguany cal prendre consciència de les implicacions del consum d’alcohol a les festes, recordar que cap dosi d’alcohol és recomanable i prioritzar la salut de la ciutadania en tots els aspectes. Estes festes, és necessari pensar en la salut: mantenir les mesures d’higiene i seguretat enfront del virus, gaudir sense necessitat de beure alcohol i donar un bon model a les persones més joves de la família. 2020 ja ha anat prou malament, no l’acabem pitjor.