L’STU+, l’autobús universitari i d’FP de la Mancomunitat, encetarà el curs 2023/2024 amb millores  

– El Servei de Transport Universitari i d’FP de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat  (STU+) incorporarà millores per al curs 2023/2024.

– Les persones que reunisquen els requisits per a ser usuàries del servei –matrícula a un centre educatiu oficial i padró a un dels municipis de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat– ja poden sol·licitar la targeta o la renovació a la seu electrònica de la Mancomunitat.

El Servei de Transport Universitari i d’FP de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat seguirà funcionant el pròxim curs i ho farà incorporant noves millores molt demanades per les persones usuàries. 

Els autobusos de l’STU+ fa anys que presten servei a les persones de les comarques que estudien al campus de Sant Vicent de la Universitat d’Alacant i, des de 2021, també a les que cursen estudis de formació professional als municipis de la Foia de Castalla –Ibi, Onil i Castalla–. Gràcies a aquest transport públic han estat moltes les persones que han disposat d’una connexió econòmica i funcional per a formar-se sense haver de traslladar la seua residència.

Els viatges estan subvencionats i, per tant, són molt econòmics, per a les persones que reuneixen els requisits d’estar empadronades a qualsevol dels municipis que integren la Mancomunitat –actualment Agres, Alcoi, Alcoleja, Alfafara, l’Alqueria d’Asnar, Banyeres de Mariola, Benasau, Beniarrés, Benimarfull, Cocentaina, Gorga, Millena, Muro i Penàguila– i matriculades a un centre d’estudis oficials. Per a beneficiar-se d’aquestes tarifes, s’ha de sol·licitar la targeta de l’STU+, que després es pot recarregar amb diferents modalitats d’abonament. Les persones que ja disposen de la targeta només han de presentar la sol·licitud de renovació abans del 31 d’octubre, aportant la matrícula per al nou curs, i poden seguir fent ús de la seua targeta de transport. Tota la informació detallada sobre el servei i les instruccions per a les sol·licituds es poden trobar a la web de la Mancomunitat. 

Pel que fa a les millores al servei que començaran amb el curs, en primer lloc, s’afegirà un autobús de tornada directe des del campus de la Universitat d’Alacant fins a Alcoi, Cocentaina i Muro a les 20.15 h, una expedició que millorarà les combinacions de l’alumnat i permetrà acurtar el temps de viatge. D’altra banda, totes les expedicions tindran com punt d’inici i fi Muro i, per tant, es millorarà considerablement la funcionalitat del servei per a les persones de Muro, Cocentaina i els municipis dels voltants. 

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat continua així reforçant el transport públic i apostant per la vertebració del territori, facilitant que les persones joves de les comarques puguen seguir residint als seus municipis mentre estudien allò que volen, amb un mitjà de transport econòmic i funcional.