Inici > Notícies > Obertura Centre de Protecció Animal

Obertura Centre de Protecció Animal

El Centre de Protecció Animal de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat obrirà les portes l’u de març

  • Representants dels municipis que integren la Mancomunitat van visitar ahir les instal·lacions del Centre de Protecció Animal de l’Alcoià i el Comtat. 

  • Es tracta d’un servei molt demandat per la ciutadania a les comarques i que garantirà el benestar dels animals abandonats als municipis de les comarques que no disposaven d’aquest servei.

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat disposarà d’un Centre de Protecció Animal a partir del pròxim 1 de març. Els municipis que no disposaven del servei de recollida i acollida d’animals tindran unes noves instal·lacions a les quals es garantirà el seu benestar. El centre, molt demandat per la ciutadania als últims anys, s’ubica a uns terrenys cedits per l’Ajuntament de Muro i compta amb totes les prestacions necessàries per a acollir als animals abandonats de la zona. 

Representants dels municipis que integren la Mancomunitat van visitar ahir el centre per tal de conéixer les instal·lacions, a les quals es donarà una nova vida als animals abandonats de les comarques. Es tracta d’un servei necessari que únicament es podia dur a terme de forma mancomunada, ja que molts dels municipis que se’n beneficiaran no disposen de recursos suficients per a crear i mantenir un centre d’aquestes característiques. D’aquesta manera, es donarà cobertura pel que fa a la recollida d’animals als municipis d’Agres, Alfafara, l’Alqueria d’Asnar, Benasau, Beniarrés, Benimarfull, Cocentaina, Gorga, Millena i Muro.

El servei es va licitar en 2021 amb l’objectiu de cobrir aquesta necessitat amb unes condicions que garantisquen que el servei es desenvolupe de forma òptima pel que fa al benestar dels animals que arriben al centre. Entre algunes d’aquestes condicions, que es sumen a les que garanteix el marc legal en matèria de protecció i benestar animal, es troben el sacrifici zero i el desenvolupament de programes i actuacions divulgatives amb la finalitat de fomentar el respecte als animals i els seus drets.

Una vegada estiga en funcionament el Centre de Protecció Animal, la Mancomunitat posarà en marxa els mecanismes de control del funcionament d’aquest. Entre els esmentats mecanismes es troba una comissió de seguiment, a la qual participaran representants dels ajuntaments que integren l’entitat, així com diversos informes exhaustius que l’empresa adjudicatària haurà de remetre periòdicament.

Blas Calbo, president de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, ha destacat el paper de l’entitat a l’hora de dur a terme actuacions com aquesta: “els municipis de menor població no disposen de recursos per a fer realitat projectes com aquest, només sumant forces podem fer possibles serveis tan importants com aquest. Per fi disposem d’un lloc on els animals abandonats estaran segurs i ben atesos, des d’on podran iniciar una nova vida”.

L’obertura estava prevista per a 2021, però entitats animalistes van presentar un recurs contenciós-administratiu contra la licitació de la gestió del centre, el qual demanava mesures cautelars que han estat desestimades i, per tant, el servei pot començar a prestar-se mentre s’espera que hi haja una sentència. 

ARTÍCLES RELACIONATS

Més empreses gràcies a l’Agència Impuls

Més empreses gràcies a l’Agència Impuls

Augmenten les empreses ajudades per l’Agència Impuls en l’últim any - Les xifres, respecte als últims tres anys, suposen un increment tant en empreses noves com en aquelles consolidades El projecte Agència Impuls de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat continua amb...

La Mancomunitat dona suport a l’esport

La Mancomunitat dona suport a l’esport

La Mancomunitat dona suport a l’esport comarcal amb l’UltraMediterrània - Les muntanyes del municipis de l’Alcoià i el Comtat acolliran a vora un miler d’esportistes aquest cap de setmana per tal de superar una prova única a la Comunitat Valenciana El mes de gener...

El bus del STU+ continua amb l’horari especial d’exàmens

El bus del STU+ continua amb l’horari especial d’exàmens

El servei de bus per a estudiants continua amb l'horari especial d'exàmens Les rutes entre els municipis de la Mancomunitat fins a Sant Vicent del Raspeig es redueixen entre el 8 i el 26 de gener El servei de bus STU+ que ofereix la Mancomunitat de l'Alcoià i el...