Inici > Notícies > La Mancomunitat llança una campanya de sensibilització pel 25 de novembre

La Mancomunitat llança una campanya de sensibilització pel 25 de novembre

El Servei d’Igualtat de la Mancomunitat de Municipis de l’Alcoià i el Comtat ha llançat una campanya de sensibilització en el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra la Dona, el 25 de novembre. Es tracta d’un vídeo dirigit als i les adolescents, que pretén sensibilitzar del fet que la violència no és només física, sinó que hi ha conductes violentes que sovint són tolerades i normalitzades, que s’ha difós per les xarxes socials.

A més, aprofitant una data tan assenyalada, també s’han donat a conéixer les tasques que ha dut a terme el Servei d’Igualtat. El servei treballa en els diferents municipis de la Mancomunitat i ha gaudit d’una bona acollida i, per això, a més de les atencions als diferents municipis i els tallers a centres educatius, ha preparat diferents materials que poden ser d’utilitat als ajuntaments, associacions o particulars implicats en el treball per la igualtat.

En primer lloc, s’han creat una sèrie de materials per al muntatge i posada en funcionament d’un punt lila quan se celebren festes o diferents esdeveniments. Així, tots els municipis tindran accés a cartelleria, un estand, adhesius identificatius, un roll-up i un protocol d’actuació amb les pautes a seguir per tal de dur a terme el treball del punt lila de forma efectiva.

El protocol que s’ha redactat, a més, està pensat perquè qualsevol entitat o associació que així ho desitge puga adherir-se i comptar amb un segell que els identifique com entitats que rebutgen la violència sexista i col·laboren per la igualtat.

D’altra banda, els municipis també comptaran amb una guia de bones pràctiques per al llenguatge inclusiu, amb recomanacions i pràctiques a seguir per tal de practicar una comunicació sense discriminacions.

Totes aquestes actuacions formen part d’una estratègia per a fer que tothom prenga consciència de la importància d’aplicar polítiques públiques en favor de la igualtat, per tal d’aconseguir que els nostres municipis i la societat en general siguen, a poc igualitaris.

ARTÍCLES RELACIONATS

Més empreses gràcies a l’Agència Impuls

Més empreses gràcies a l’Agència Impuls

Augmenten les empreses ajudades per l’Agència Impuls en l’últim any - Les xifres, respecte als últims tres anys, suposen un increment tant en empreses noves com en aquelles consolidades El projecte Agència Impuls de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat continua amb...

La Mancomunitat dona suport a l’esport

La Mancomunitat dona suport a l’esport

La Mancomunitat dona suport a l’esport comarcal amb l’UltraMediterrània - Les muntanyes del municipis de l’Alcoià i el Comtat acolliran a vora un miler d’esportistes aquest cap de setmana per tal de superar una prova única a la Comunitat Valenciana El mes de gener...

El bus del STU+ continua amb l’horari especial d’exàmens

El bus del STU+ continua amb l’horari especial d’exàmens

El servei de bus per a estudiants continua amb l'horari especial d'exàmens Les rutes entre els municipis de la Mancomunitat fins a Sant Vicent del Raspeig es redueixen entre el 8 i el 26 de gener El servei de bus STU+ que ofereix la Mancomunitat de l'Alcoià i el...