Inici > Notícies > La Mancomunitat llança una campanya de sensibilització pel 25 de novembre

La Mancomunitat llança una campanya de sensibilització pel 25 de novembre

El Servei d’Igualtat de la Mancomunitat de Municipis de l’Alcoià i el Comtat ha llançat una campanya de sensibilització en el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra la Dona, el 25 de novembre. Es tracta d’un vídeo dirigit als i les adolescents, que pretén sensibilitzar del fet que la violència no és només física, sinó que hi ha conductes violentes que sovint són tolerades i normalitzades, que s’ha difós per les xarxes socials.

A més, aprofitant una data tan assenyalada, també s’han donat a conéixer les tasques que ha dut a terme el Servei d’Igualtat. El servei treballa en els diferents municipis de la Mancomunitat i ha gaudit d’una bona acollida i, per això, a més de les atencions als diferents municipis i els tallers a centres educatius, ha preparat diferents materials que poden ser d’utilitat als ajuntaments, associacions o particulars implicats en el treball per la igualtat.

En primer lloc, s’han creat una sèrie de materials per al muntatge i posada en funcionament d’un punt lila quan se celebren festes o diferents esdeveniments. Així, tots els municipis tindran accés a cartelleria, un estand, adhesius identificatius, un roll-up i un protocol d’actuació amb les pautes a seguir per tal de dur a terme el treball del punt lila de forma efectiva.

El protocol que s’ha redactat, a més, està pensat perquè qualsevol entitat o associació que així ho desitge puga adherir-se i comptar amb un segell que els identifique com entitats que rebutgen la violència sexista i col·laboren per la igualtat.

D’altra banda, els municipis també comptaran amb una guia de bones pràctiques per al llenguatge inclusiu, amb recomanacions i pràctiques a seguir per tal de practicar una comunicació sense discriminacions.

Totes aquestes actuacions formen part d’una estratègia per a fer que tothom prenga consciència de la importància d’aplicar polítiques públiques en favor de la igualtat, per tal d’aconseguir que els nostres municipis i la societat en general siguen, a poc igualitaris.

ARTÍCLES RELACIONATS

Horari bus reduït època d’exàmens – STU+

Horari bus reduït època d’exàmens – STU+

El servei de bus STU+ redueix els recorreguts en època d'exàmens Entre el 27 de maig i el 20 de juny els trajectes es modifiquen   El servei de bus STU+ modifica els trajectes durant l'època d'exàmens. Aquesta reducció es produeix entre el 27 de maig i el 21 de...

La Mancomunitat contra l’eliminació d’aules

La Mancomunitat contra l’eliminació d’aules

La Mancomunitat aprova una moció contra l'eliminació d'aules en l'Alcoià i el Comtat L'entita supramunicipal manifesta així el suport als pobles per aquesta mesura de Conselleria que afectarà a tres classes d'aquestes comarques el pròxim curs El futur generacional de...

XII Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors

XII Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors

XII edició del Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat Els guardons es divideixen en dues categories: un de 2.000 € a la millor empresa i un de 1.500 € al millor projecte empresarial El termini per a presentar...