El Servei d’Igualtat de la Mancomunitat de Municipis de l’Alcoià i el Comtat ha llançat una campanya de sensibilització en el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra la Dona, el 25 de novembre. Es tracta d’un vídeo dirigit als i les adolescents, que pretén sensibilitzar del fet que la violència no és només física, sinó que hi ha conductes violentes que sovint són tolerades i normalitzades, que s’ha difós per les xarxes socials.

A més, aprofitant una data tan assenyalada, també s’han donat a conéixer les tasques que ha dut a terme el Servei d’Igualtat. El servei treballa en els diferents municipis de la Mancomunitat i ha gaudit d’una bona acollida i, per això, a més de les atencions als diferents municipis i els tallers a centres educatius, ha preparat diferents materials que poden ser d’utilitat als ajuntaments, associacions o particulars implicats en el treball per la igualtat.

En primer lloc, s’han creat una sèrie de materials per al muntatge i posada en funcionament d’un punt lila quan se celebren festes o diferents esdeveniments. Així, tots els municipis tindran accés a cartelleria, un estand, adhesius identificatius, un roll-up i un protocol d’actuació amb les pautes a seguir per tal de dur a terme el treball del punt lila de forma efectiva.

El protocol que s’ha redactat, a més, està pensat perquè qualsevol entitat o associació que així ho desitge puga adherir-se i comptar amb un segell que els identifique com entitats que rebutgen la violència sexista i col·laboren per la igualtat.

D’altra banda, els municipis també comptaran amb una guia de bones pràctiques per al llenguatge inclusiu, amb recomanacions i pràctiques a seguir per tal de practicar una comunicació sense discriminacions.

Totes aquestes actuacions formen part d’una estratègia per a fer que tothom prenga consciència de la importància d’aplicar polítiques públiques en favor de la igualtat, per tal d’aconseguir que els nostres municipis i la societat en general siguen, a poc igualitaris.