El Centre d’Interpretació Turística de la Mancomunitat de Municipis de l’Alcoià i el Comtat, ubicat a L’Orxa, va obrir les seues portes al públic el passat mes d’agost i ja ha rebut més de 160 visitants. El centre atrau molts turistes que practiquen ciclisme o senderisme, ja que es situa en un punt clau per al turisme de la zona, molt a prop de la Via Verda, per la que transitava el tren Alcoi-Gandia, i tocant a l’antiga fàbrica paperera de Raduan.

 

Encara que en els primers dies després de la seua obertura, la majoria de visitants eren locals curiosos, a mesura que s’ha donat a conéixer l’existència d’aquest punt d’informació turística han augmentat el nombre de persones que han decidit apropar-se al centre. Els turistes procedeixen, principalment de les comarques de l’Alcoià, el Comtat, l’Alacantí i la Safor, però també s’ha rebut a grups estrangers, concretament alemanys i anglesos.

 

El visitant que s’apropa al centre pot rebre informació sobre els municipis de la Mancomunitat i els seus atractius turístics, des de rutes senderistes o ciclistes fins a gastronomia o festivitats. A més, es proporcionen diferents fullets informatius d’utilitat, tant per al turista que només visita L’Orxa com per a qui vol conéixer tota la zona.

 

El centre compta amb diferents estances on es mostren, en pantalles i projectors, continguts dels punts d’interés turístic, tant de L’Orxa com de la resta de municipis que conformen la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat. Així mateix, s’ha habilitat una zona especialment per al desenvolupament de tallers i activitats per a grups, amb la idea d’oferir, en els pròxims mesos, un servei divulgatiu a grups provinents de centres escolars.

 

.