La Universitat Politècnica de València i la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat han presentat hui el conveni de col·laboració entre ambdues entitats, en una roda de premsa que ha comptat amb la presència de Paco Picó, Responsable de l’Àrea de l’Entorn i Seus Universitàries de la UPV, i el President i el Gerent de la Mancomunitat, Manuel Gomicia i Arnaldo Dueñas.

El conveni té com a objecte promoure el foment i l’intercanvi d’experiències entre les entitats, en els camps de la docència, la investigació, la cooperació al desenvolupament i la cultura en general. L’objectiu és treballar estretament per tal de desenvolupar nous projectes que beneficien a la societat en general i que fomenten l’intercanvi de coneixement entre les dues institucions. Manuel Gomicia destacava que es tracta d’un projecte molt il·lusionant, ja que obri moltes possibilitats: “estic segur que d’aquesta col·laboració sorgiran grans projectes”.

Aquest conveni suposa la renovació de la col·laboració entre les entitats, que ja havien treballat conjuntament en el passat. Naix de la voluntat d’enriquir tant a la societat en el seu conjunt com a les institucions sumant esforços, recursos i coneixements per tal de desenvolupar nous projectes que promoguen la docència, la investigació i la transferència de tecnologia, la cooperació i la cultura. Paco Picó explicava que la importància del conveni per a la UPV resideix en què “la universitat ha d’estar relacionada amb la societat” i, en la mateixa línia, el Gerent de la Mancomunitat, Arnaldo Dueñas, assenyalava que “així la UPV eixirà del campus i arribarà a tots els municipis”.