El Servei d’Igualtat de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat llança la campanya ‘En el joc comença el futur’, amb motiu de les festes de Nadal. Aquesta campanya informativa té com a objectiu sensibilitzar sobre la importància de no transmetre els estereotips als infants a través del sexisme en els joguets.

El fet d’evitar regalar joguets de forma sexista ajudarà a que els xiquets i les xiquetes desenvolupen una pràctica no estereotipada en el joc, fomentant el joc igualitari i permetent la llibertat i la creativitat. D’aquesta forma, es fomenta que en les edats més tempranes no s’instal·len els estereotips de gènere que tradicionalment s’associen a determinats colors, joguets o activitats, per tal que les futures generacions no perpetuen la desigualtat entre homes i dones.

A l’hora d’escollir els joguets per a regalar, és important comptar amb les preferències de la persona que el rebrà i també amb els valors i competències que es vol que desenvolupe, independentment de que es tracte d’un xiquet o d’una xiqueta. Els xiquets i les xiquetesan de ser lliures per a decidir a què volen jugar i què volen ser, hui i en el seu futur.