autobus comarcal fp mancomunitat alcoià comtat

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat posarà en marxa en setembre una línia d’autobús per a l’alumnat d’FP de les comarques

 

  • Es tracta d’una millora del Servei de Transport Universitari (d’ara endavant STU+) amb l’objectiu de beneficiar a més persones i vertebrar amb un transport públic l’Alcoià, el Comtat i la Foia.
  • L’alumnat dels centres empadronat als municipis que integren la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat podrà viatjar a preus reduïts.
  • L’autobús farà parada a Muro, l’Alqueria d’Asnar, Cocentaina, Alcoi, Ibi, Onil i Castalla adaptant-se als horaris de Formació Professional dels principals centres de les comarques.

 

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat oferirà a partir del pròxim mes de setembre un servei d’autobús que unirà els principals municipis amb centres de Formació Professional de l’Alcoià, el Comtat i la Foia de Castalla. Hi haurà un total de quatre autobusos diaris al llarg del curs, dos d’anada i dos de tornada, pensats per a cobrir els torns de matí i vesprada dels centres d’estudis, que faran el recorregut des de Muro fins a Castalla, amb parades a l’Alqueria d’Asnar, Cocentaina, Alcoi, Ibi i Onil. 

L’alumnat dels centres empadronat als municipis que integren la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat podrà sol·licitar la seua targeta de transport de l’STU+ i beneficiar-se de tarifes reduïdes per a viatjar. No obstant, tota la ciutadania podrà fer ús del transport abonant la tarifa ordinària. 

Aquest nou servei es presenta com una forma de vertebrar les comarques i facilitar l’accés als centres de Formació Professional, davant la creixent demanda d’aquest tipus d’estudis i la manca d’un transport públic que articule l’Alcoià i el Comtat amb la Foia. 

El Servei de Transport Universitari, del qual es beneficien unes 600 persones cada curs, és un servei públic crucial, ja que facilita la connexió entre les comarques i els centres d’estudis d’Alacant. Ara, amb l’STU+ que prestarà servei, a més, a l’alumnat d’FP, augmentarà la quantitat de persones beneficiàries i es posarà en marxa un transport públic necessari per a impulsar els centres d’estudis propers i vertebrar la zona. 

Els preus i diferents tipus d’abonaments estan pendents de concretar, però seran similars a les que ja s’apliquen al Servei de Transport Universitari, amb tarifes ordinàries per a tota la població i altres subvencionades per a l’alumnat dels municipis de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat.