Inici > Notícies > 400 persones gaudeixen de les projeccions del Rural FilmFest

400 persones gaudeixen de les projeccions del Rural FilmFest

10 pel·lícules de 6 països es proclamen guanyadores a les diferents categories del festival.

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat ha tornat a ser l’escenari del festival internacional Rural FilmFest, que va celebrar la seua cloenda el passat divendres 17 de juliol al Palau Comtal de Cocentaina, i al qual han assistit al voltant de 400 persones durant huit dies.

Al festival, que ha passat per 8 dels pobles de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, oferint projeccions gratuïtes, s’han projectat 50 pel·lícules de 20 països. S’han atorgat 10 premis, en distintes categories, a pel·lícules de 6 països diferents: el premi del públic (atorgat mitjançant les votacions de les persones assistents a les projeccions), el premi Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat a la millor pel·lícula valenciana, el premi 20Mils a la millor pel·lícula de temàtica de muntanya i els premis de les categories EcoFilms (a les millors produccions de temàtica vinculada amb el medi ambient) i RuralFicción (per a les produccions de temàtica lliure).

  • Premi del públic: Dar(k)win Project, de Loris Lamunière & Charles Mercier (França).
  • Premi Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat a la millor pel·lícula valenciana: Savis De L’horta, de David Segarra (Comunitat Valenciana).
  • Premi 20Mils a la millor pel·lícula de temàtica de muntanya: Cino, Ian!, de Tobia Passigato (Itàlia).

CATEGORIA ECOFILMS

  • Millor llargmetratge EcoFilm: Our Lady of the ZAD, de Xavier Delagnes (França).
  • Millor migmetratge EcoFilm: RIAFN, de Hannes Lang (Alemanya).
  • Millor curtmetratge documental EcoFilm: Beyond the glacier, de David Rodríguez Muñiz (Espanya).
  • Millor curtmetratge de ficció EcoFilm: Ape Regina, de Nicola Sorcinelli (Itàlia).
  • Millor curtmetratge d’animació EcoFilm: Muedra, de Cesar Díaz Meléndez (Espanya).

CATEGORIA RURALFICCIÓN

  • Millor curmetratge de ficció RuralFicción: Sticker, de Georgi M. Unkovski (Macedònia).
  • Millor curmetratge d’animació RuralFicción: Listen Papa!, d’Olga Poliektova & Tatiana Poliektova (Rússia).

El Rural FilmFest ha estat el primer festival de cinema a celebrar-se amb públic a tot l’estat després del confinament, i ha rebut una bona acollida tot i la delicada situació dels esdeveniments culturals per la pandèmia.

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat va apostar per la celebració de la huitena edició del festival malgrat la situació, amb l’objectiu de seguir recolzant la cultura, adaptant les projeccions a les mesures higièniques i de seguretat per tal de garantir el benestar de les persones assistents.

Es tracta d’una iniciativa cultural que se celebra per segona vegada a les comarques de l’Alcoià i el Comtat i a la qual, d’acord amb declaracions del Gerent de l’àrea de Cultura de la Mancomunitat, Iván Jover, es vol donar continuïtat, ja que “es tracta d’un esdeveniment de caràcter internacional i, a més, d’una temàtica molt estretament lligada a la idiosincràsia de la zona”.

ARTÍCLES RELACIONATS

Concerts Cicle Somriu 2024

Concerts Cicle Somriu 2024

El Cicle Somriu 2024 despega en juliol La música arriba als municipis de la Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat a través d'una proposta lliure y gratuïta amb una varietat d'estils La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat mostra, un any més, la seua aposta per la...

10 anys de la Ruta Contacontes

10 anys de la Ruta Contacontes

La Ruta Contacontes de l’Alcoià i el Comtat celebra 10 anys Els municipis que integren la Mancomunitat comptaran amb les actuacions de rondallaires que captaran l’atenció de grans i menuts Els espais dels municipis de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat tornaran a...

Presentació documental Campaners del Comtat

Presentació documental Campaners del Comtat

La Mancomunitat projecta el documental dels Campaners del Comtat en els seus municipis La cultura del toc manual de campanes, cada vegada menys comú, queda ara per al record amb ‘Mans, cordes i bronze’, un treball audiovisual que recull el testimoni dels últims...