Inici > Notícies > 400 persones gaudeixen de les projeccions del Rural FilmFest

400 persones gaudeixen de les projeccions del Rural FilmFest

10 pel·lícules de 6 països es proclamen guanyadores a les diferents categories del festival.

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat ha tornat a ser l’escenari del festival internacional Rural FilmFest, que va celebrar la seua cloenda el passat divendres 17 de juliol al Palau Comtal de Cocentaina, i al qual han assistit al voltant de 400 persones durant huit dies.

Al festival, que ha passat per 8 dels pobles de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, oferint projeccions gratuïtes, s’han projectat 50 pel·lícules de 20 països. S’han atorgat 10 premis, en distintes categories, a pel·lícules de 6 països diferents: el premi del públic (atorgat mitjançant les votacions de les persones assistents a les projeccions), el premi Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat a la millor pel·lícula valenciana, el premi 20Mils a la millor pel·lícula de temàtica de muntanya i els premis de les categories EcoFilms (a les millors produccions de temàtica vinculada amb el medi ambient) i RuralFicción (per a les produccions de temàtica lliure).

  • Premi del públic: Dar(k)win Project, de Loris Lamunière & Charles Mercier (França).
  • Premi Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat a la millor pel·lícula valenciana: Savis De L’horta, de David Segarra (Comunitat Valenciana).
  • Premi 20Mils a la millor pel·lícula de temàtica de muntanya: Cino, Ian!, de Tobia Passigato (Itàlia).

CATEGORIA ECOFILMS

  • Millor llargmetratge EcoFilm: Our Lady of the ZAD, de Xavier Delagnes (França).
  • Millor migmetratge EcoFilm: RIAFN, de Hannes Lang (Alemanya).
  • Millor curtmetratge documental EcoFilm: Beyond the glacier, de David Rodríguez Muñiz (Espanya).
  • Millor curtmetratge de ficció EcoFilm: Ape Regina, de Nicola Sorcinelli (Itàlia).
  • Millor curtmetratge d’animació EcoFilm: Muedra, de Cesar Díaz Meléndez (Espanya).

CATEGORIA RURALFICCIÓN

  • Millor curmetratge de ficció RuralFicción: Sticker, de Georgi M. Unkovski (Macedònia).
  • Millor curmetratge d’animació RuralFicción: Listen Papa!, d’Olga Poliektova & Tatiana Poliektova (Rússia).

El Rural FilmFest ha estat el primer festival de cinema a celebrar-se amb públic a tot l’estat després del confinament, i ha rebut una bona acollida tot i la delicada situació dels esdeveniments culturals per la pandèmia.

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat va apostar per la celebració de la huitena edició del festival malgrat la situació, amb l’objectiu de seguir recolzant la cultura, adaptant les projeccions a les mesures higièniques i de seguretat per tal de garantir el benestar de les persones assistents.

Es tracta d’una iniciativa cultural que se celebra per segona vegada a les comarques de l’Alcoià i el Comtat i a la qual, d’acord amb declaracions del Gerent de l’àrea de Cultura de la Mancomunitat, Iván Jover, es vol donar continuïtat, ja que “es tracta d’un esdeveniment de caràcter internacional i, a més, d’una temàtica molt estretament lligada a la idiosincràsia de la zona”.

ARTÍCLES RELACIONATS

Més empreses gràcies a l’Agència Impuls

Més empreses gràcies a l’Agència Impuls

Augmenten les empreses ajudades per l’Agència Impuls en l’últim any - Les xifres, respecte als últims tres anys, suposen un increment tant en empreses noves com en aquelles consolidades El projecte Agència Impuls de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat continua amb...

La Mancomunitat dona suport a l’esport

La Mancomunitat dona suport a l’esport

La Mancomunitat dona suport a l’esport comarcal amb l’UltraMediterrània - Les muntanyes del municipis de l’Alcoià i el Comtat acolliran a vora un miler d’esportistes aquest cap de setmana per tal de superar una prova única a la Comunitat Valenciana El mes de gener...

El bus del STU+ continua amb l’horari especial d’exàmens

El bus del STU+ continua amb l’horari especial d’exàmens

El servei de bus per a estudiants continua amb l'horari especial d'exàmens Les rutes entre els municipis de la Mancomunitat fins a Sant Vicent del Raspeig es redueixen entre el 8 i el 26 de gener El servei de bus STU+ que ofereix la Mancomunitat de l'Alcoià i el...