Inici > Notícies > Més d’un centenar d’ajudes tramitades per l’Oficina Xaloc

Més d’un centenar d’ajudes tramitades per l’Oficina Xaloc

L’Oficina Xaloc de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat tramita més d’un centenar d’ajudes per al lloguer

  • Per municipis, els veïns d’Alcoi registren 99 sol·licituds, en segon lloc es troba Muro, amb 26 inscripcions i, per últim, Cocentaina, amb 9 instàncies

 

Les ajudes gestionades per la Xarxa Xaloc amb la finalitat de cobrir les despeses del lloguer ja han finalitzat el seu termini. El passat dilluns 20 de novembre, l’Oficina Xaloc de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat (MAC) ultimava els tràmits per a aquestes subvencions que van començar el 19 d’octubre. Durant tot aquest període, aquesta oficina ha aconseguit tramitar un total de 134 sol·licituds pertanyents a les tres localitats principals d’aquestes comarques: Alcoi, Muro i Cocentaina. En aquest ordre, els veïns d’Alcoi han registrat un total de 99 sol·licituds, mentre que a Muro han sigut un total de 26. En tercer lloc, es troba la capital del Comtat, amb només 9 instàncies tramitades.

Per edats, entre les 134 tramitacions, el 17,3% té una edat d’entre 46-50 anys, seguits dels grups d’edat de 36-40 i 41-45, que conformen un 14,8% cadascun. Finalment, i entre les dades més destacades, es trobarien els grups d’edat de 31-35 i 51-55 anys, amb un 13,6% cadascun.

Aquesta xifra de sol·licituds augmenta respecte a l’any 2022, quan l’Oficina Xaloc va tramitar un total de 94 sol·licituds. Entre aquestes, Alcoi també va ser on es van tramitar la major quantitat d’ajudes, amb un total de 69, seguit de Muro, amb 21 tramitacions, Cocentaina, amb 3, i Banyeres de Mariola, amb només una. 

Durant tot aquest període de 2023, el treball constant de l’Oficina Xaloc de la Mancomunitat es tradueix en una gran demanda d’aquest servei, amb quasi un miler d’atencions, concretament 989. Entre aquestes, 515 pertanyen a octubre, amb 147 presencials, 259 telefòniques i 109 per correu. De les 474 restants del mes novembre, 148 han sigut presencials, 211 telefòniques i 115 correu.

Aquestes xifres també contrasten respecte a les del període de l’any passat, quan es van realitzar menys de la meitat d’atencions, amb un total de 444, també distribuïdes entre dos mesos (juliol i agost) i presencials (168 atencions), telefòniques (182) i per correu electrònic (94).

Per altra banda, des de l’Oficina Xaloc continuen tramitant les dues ajudes en matèria d’habitatge que continuaran obertes fins al 28 de desembre. Per una part, es troben les subvencions per a la millora de l’accessibilitat en elements comuns d’edificis de vivendes de tipus residencials col·lectives, mentre que, per altre costat, també continuen obertes les ajudes per a la rehabilitació d’edificis i habitatges en el marc dels Fons Europeus Next Generation.

ARTÍCLES RELACIONATS

Més empreses gràcies a l’Agència Impuls

Més empreses gràcies a l’Agència Impuls

Augmenten les empreses ajudades per l’Agència Impuls en l’últim any - Les xifres, respecte als últims tres anys, suposen un increment tant en empreses noves com en aquelles consolidades El projecte Agència Impuls de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat continua amb...

La Mancomunitat dona suport a l’esport

La Mancomunitat dona suport a l’esport

La Mancomunitat dona suport a l’esport comarcal amb l’UltraMediterrània - Les muntanyes del municipis de l’Alcoià i el Comtat acolliran a vora un miler d’esportistes aquest cap de setmana per tal de superar una prova única a la Comunitat Valenciana El mes de gener...

El bus del STU+ continua amb l’horari especial d’exàmens

El bus del STU+ continua amb l’horari especial d’exàmens

El servei de bus per a estudiants continua amb l'horari especial d'exàmens Les rutes entre els municipis de la Mancomunitat fins a Sant Vicent del Raspeig es redueixen entre el 8 i el 26 de gener El servei de bus STU+ que ofereix la Mancomunitat de l'Alcoià i el...