AGRES

Enclavat en l’ombria de la Serra de Mariola, Agres ofereix un ambient arreplegat i tranquil, amb cases blanques i carrers empinats, entre les quals s’alternen fonts d’aigua fresca. Tot el conjunt està coronat per l’antic convent dels Pares Franciscans, edificat sobre un castell musulmà en l’anomenada Penya de l’Àguila, a la qual s’accedeix per l’atractiu calvari entre xiprers centenaris.

Agres compta amb dos esglésies: una en el casc de la ciutat, la de Sant. Miquel, i l’altra en l’anomenat santuari, on es venera a la Mare de Déu d’Agres. En aquest acollidor racóal que també se’l coneix com Racó Vedat, podem trobar una zona de descans amb taules, bancs, fonts i un restaurant.

En la part més baixa d’Agres, s’arrepleguen les aigües dels seus pronunciats barrancs, que alimenten la font de l’Assut i el pintoresc llavador públic. En aquesta plaça, es troba l’escenari natural, en el que cada any té lloc la representació de l’Aparició de la Mare de Déu y otras manifestacions festives.

Com a poble de muntanya, Agres engloba dins el seu terme, paratges naturals i llocs peculiars. Tals com les Caves, l’Área recreativa del molí mató, o la Mola, un turó en el que va existir un poblat en la era del bronze.

Els plats més tradicionals, són el Gaspatxo de caça, la pericana, les bajoques farcides i els dolços.

Per a conèixer tota la informació relativa a Agres podeu clicar en la Plana Oficial de l’Ajuntament d’Agres en www.agres.es