L’Àrea de Joventut de la Mancomunitat té com a objectiu coordinar i posar en contacte tots els agents involucrats en la intervenció en matèria de joventut per tal de crear xarxes sòlides i que perduren en el temps. També informar sobre recursos, serveis, activitats o convocatòries d’interés per als joves, desenvolupar campanyes informatives i educatives i crear una programació d’oci educatiu per a joves.
Forma part de la Xarxa Jove Comarcal, juntament amb els municipis d’Alcoi, Cocentaina, Banyeres de Mariola, Ibi, Muro i Tibi, un grup de treball integrat per tècnics de joventut i informadors juvenils que celebren reunions mensuals per tal de fer propostes d’actuacions i compartir recursos.
PLA JOVE MANCOMUNITAT DE L’ALCOIÀ I EL COMTAT 2023-2026
És una persona jove que de forma voluntària i responsable dedica part del seu temps a informar els seus iguals en centres educatius de Secundària, d’estudis postobligatoris i entitats amb presència juvenil en col·laboració amb un Centre d’Informació i Animació Juvenil (CIAJ).
Els Serveis Municipals de Joventut de les poblacions d’Alcoi, Banyeres de Mariola, Cocentaina, Ibi, Muro d’Alcoi i Tibi, juntament amb els de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, convoquen places de corresponsals juvenils per a gestionar els Punts d’Informació Juvenil (PIJ) en centres de Secundària, d’estudis postobligatoris i/o entitats amb presència juvenil. Els PIJ formen part d’un projecte de descentralització informativa del Servei de Joventut que persegueix un doble objectiu: per una banda, apropar la informació que elaboren els departaments de joventut dels municipis als llocs de trànsit de joves; i, d’altra banda, obtenir la informació d’activitats que s’organitzen per part dels joves de la mateixa ciutat i dels municipis dels voltants. Aquests espais informatius són un dels principals eixos de socialització dels joves. La Llei 15/2017, de 10 de novembre, de la Generalitat, de polítiques integrals de joventut, al capítol III (foment de la participació i de l’associacionisme juvenils), article 31 (educació en la participació), i al seu punt 2, estableix que les administracions públiques impulsaran i donaran suport als grups d’alumnat actiu. És dintre de l’esperit d’aquesta normativa on s’emmarca aquesta iniciativa.
La figura del/la corresponsal és una peça clau del projecte. Aquests agents permeten una connexió directa entre el lloc on està ubicat el PIJ i el Departament de Joventut, obtenint retroalimentació de les demandes, inquietuds i necessitats de les persones joves on la informació té un flux bidireccional. Els/les corresponsals no tindran cap tipus de relació laboral amb els ajuntaments o la Mancomunitat en tractar-se d’un programa de voluntariat.
Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.
Galetes estrictament necessàries
Les galetes estrictament necessàries han d'activar-se sempre perquè puguem desar les preferències per a la configuració de galetes.
Si desactiveu aquesta galeta no podrem desar les preferències. Això vol dir que quan visiteu aquest web, haureu d'activar o desactivar les galetes de nou.