LA MANCOMUNITAT APROVA UNA MOCIÓ DE SUPORT AL DRET CIVIL VALENCIÀ.

Al plenari celebrat el dia 27 de Març, la Mancomunitat va aprovar per unanimitat de tots els presents una moció de suport al dret civil valencià.
El que és pretén amb aquesta moció es manifestar el suport a la competència de la Generalitat Valenciana en matèria de dret civil valencià, tal com està previst en l’Estatut d’Autonomia Valencià.
L’associació de Juristes Valencians ha segut qui ha impulsat aquesta lluita contra els recursos d’inconstitucionalitat per a legislar en matèria de dret civil des de la pròpia Generalitat Valenciana. Més de 155 ajuntaments s’han sumat a al petició així com diverses institucions públiques, la Generalitat i les tres diputacions provincials.
Per tant la Mancomunitat també s’adhereix aquesta petició, a mes a mes, de la mà de l’associació de juristes valencians s’ha sol·licitat una subvenció per a la divulgació del dret civil valencià en la qual està previst l’edició d’una revista, així com diverses jornades informatives realitzades per al pròpia Associació de Juristes Valencians i una exposició itinerant per els municipis de la Mancomunitat on és podrà veure l’evolució de les diferents etapes del dret civil valencià i els punts més singulars de l’autogovern valencià.

MANCOMUNITAT DE MUNICIPIS DE L’ALCOIÀ I EL COMTAT