alqueria-20130905-110

L’Alquería d’Asnar, en l’anomenada Plana de Muro, es distingeix per un alt pinacle que sobreïx d’entre les cases. Es la torre campanar de l’església de Sant Miquel, que des de lluny delata la seva clara essència modernista. Aquest estil va estar molt difós en aquestes terres com a moviment paral·lel a la modernització e industrialització. No es casualitat per tant, trobar ací l’antiga fàbrica que durant anys va elaborar el famós paper de fumar Bambú.

L’Alqueria d’Asnar, deu el seu nom a l’estirp dels Asnar, repobladors vinguts arran de la expulsió dels moriscos. Abans va ser l’Alqueria de Ferry, i molt abans Ràfol Blanc (Alqueria Blanca).

El poble compta també amb un bonic casc antic, que en les celebrades festes de Sant Miquel s’engalana encara més amb un sorprenents i originals tapissos en els seus carrers.

En el mateix poble, es troba la zona anomenada el Terrer, que entre canyissos i frutals, dona vida a un important reducte de lledoners. És un bon lloc per al esbarjo a l’aire lliure.

No lluny, existeix també un camp de tir deportiu. Com a singularitat gastronòmica, en l’Alqueria s’elabora embotit artesanal, destacant la potrota, una espècia de botifarra.

Per a conèixer tota la informació relativa a l’Alqueria d’Asnar podeu clicar en la Plana Oficial de l’Ajuntament de lÁlqueria d’Asnar en www.lalqueriadasnar.es

Guardar

Guardar