Alfafara

Entre les serres de Mariola i la Filosa, Alfafara ofereix el seu xicotet nucli urbà per donar una volta entre carrers i places amb encant. Ací trobarem una església d’inspiració gòtica, dedicada a la transfiguració del Señor, i un peculiar llavador al que s’axedeix per la expressió més angosta d’un carrer.

Aquest poble va obtenir la independència a través de la condició d’Universitat atorgada per Felip IV. En el seu terme, les fonts del Tarragó i del Assut, pròximes a les cases del poble, ofereixen un lloc ideal per al oci i el descans, així com la zona més immediata al pont del s. XVI.

Un poc més separats dels carrers del poble, la gran Cava de Don Miquel o les Coves de les Finestres, són paratges, que per la seva bellesa i singularitat, han estat visitats des de sempre.

Plats típics són: La Pericana, els Gaspatxos i la Borreta, i tal com resa una antiga dita: “en Alfafara, buenaaceituna y mejormanzana”.

Per a conèixer tota la informació relativa a Alfafarapodeu clicar en la Plana Oficial de l’Ajuntament d’Alfafara en www.alfafara.es

Guardar