Enclavat en l’ombria de la Serra de Mariola, Agres ofereix un ambient tranquil, amb cases blanques i carrers empinats, entre les quals s’alternen fonts d’aigua fresca. Tot el conjunt està coronat per l’antic convent dels Pares Franciscans, edificat sobre un castell musulmà, en l’anomenada Penya de l’Àguila, a la qual s’accedeix pel calvari, entre xiprers centenaris.

Agres compta amb dues esglésies: una en el casc de la ciutat, la de Sant Miquel, i l’altra en l’anomenat santuari, on es venera a la Mare de Déu d’Agres. En aquesta acollidora zona, a la que també es coneix com a Racó Vedat, podem trobar una zona de descans amb taules, bancs, fonts i un restaurant.

En la part més baixa d’Agres es junten les aigües provinents dels seus pronunciats barrancs, que alimenten la font de l’Assut i el pintoresc llavador públic. En aquesta plaça es troba l’escenari natural en què cada any té lloc la representació de l’Aparició de la Mare de Déu i altres manifestacions festives.

Com a poble de muntanya, Agres engloba dins el seu terme paratges naturals i llocs de particular interés, com les caves, l’àrea recreativa del Molí Mató, o la Mola, un turó que acollia un poblat en l’era del bronze.

Els plats més tradicionals són el gaspatxo de caça, la pericana, les bajoques farcides i els dolços.

Més informació sobre Agres.

Guardar