l'orxa

A la vora del riu Serpis es troba l’Orxa, poble antigament denominat Perputxent en honor a la vall en la qual s’ubica. El castell de Perputxent, d’origen musulmà, construït entre finals del segle XII i principis del XIII, i un dels elements més reconeixibles de l’Orxa, fou un important punt estratègic per al cabdill Al-Azraq.

La via verda per on passava el tren Alcoi-Gandia és una de les rutes més valorades en la comarca. Envoltada per la natura, de dificultat baixa i, en tot moment, acompanyada pel riu Serpis, una ruta idea per a practicar senderisme o bicicleta. Al llarg del seu recorregut, a més, es troben diferents punts d’interés, com l’Assut del Forn o Assut de l’Infern, o la Fàbrica de l’Infern.

En el muncipi es poden trobar altres paratges d’interés, com la Font dels Òlbits o la Font dels Bassiets, així com l’àrea recreativa del Serpis.

En l’Orxa trobem una cuina molt variada on destaquen plats com el blat picat, l’espencat, l’arròs al forn o l’arròs caldós amb verdures i llegums.

En l’actualitat, compta amb un Centre d’Interpretació Turística de la Mancomunitat, prop de l’antiga estació de ferrocarril.

Més informació sobre l’Orxa.

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar